Peleții reprezintă o sursă de energie care încântă atât prin eficiența lor înaltă cât mai ales prin caracterul lor ecologic. Așa se face că această sursă de energie este folosită adesea pentru încălzirea multor locuințe. Pentru a te asigura că peleții rămân în condiții optime pentru ardere și stocare, trebuie să te asiguri că le oferi o atenție specială. De aceea, în rândurile următoare îți vom oferi cinci recomandări cu ajutorul cărora poți păstra peleții în cele mai bune condiții posibile:
Depozitează peleții într-un loc uscat și protejat de umiditate
Peleții pot să absoarbă umezeală și vor fi imposibil de utilizat dacă sunt expuși la apă sau umiditate excesivă.
De aceea, trebuie să te asiguri că îi stochezi într-un loc uscat și ferit de infiltrarea apei. Folosește saci etanși dar și containere rezistente la apă, iar astfel vei reuși să păstrezi peleții în condiții ideale de siguranță.
Menține o temperatură constantă de stocare
La fel de important este să eviți variațiile mari de temperatură, deoarece acestea pot afecta calitatea peleților.
În acest sens, îți recomandăm să păstrezi peleții într-un loc acolo unde temperatura este constantă. În cazul în care există oscilații mari de temperatură, peleții s-ar putea descompune, ceea ce sigur că nu îți dorești.
Evită stivuirea în exces
În cazul în care stivuiești peleții, ar trebui să nu îi pui într-un mod în care se aplică presiune excesivă asupra lor.
Presiunea ar putea cauza spargerea peleților iar astfel calitatea lor va avea de suferit. Păstrează peleții într-un singur strat sau folosește paleți pentru a evita compresia excesivă.
Analizează calitatea și puritatea peleților
Asigură-te că peleții pe care îi cumperi au o calitate înaltă și nu conțin impurități.
În cazul în care vei alege peleți cu impurități, centrala pe peleți pe care o folosești ar putea avea de suferit. Chiar dacă sunt mai scumpi, alege să cumperi peleți de calitate pentru a evita problemele tehnice.
Monitorizează termenul de valabilitate
Există situații în care peleții au un anumit termen de valabilitate. Asta deoarece aceștia se pot deteriora odată cu trecerea timpului.
Prin urmare, străduiește-te să folosești peleții într-o perioadă rezonabilă de timp și nu depăși termenul de valabilitate. În cazul în care nu există un astfel de termen, încearcă să nu faci stocuri foarte mari de peleți, pe care să îi depozitezi pe lungi perioade de timp. De asemenea, folosește mai întâi peleții mai vechi astfel încât să menții combustibilul proaspăt și eficient.
Acestea fiind spuse, menținerea peleților în condiții optime este o măsură esențială pentru a te asigura că sistemul de încălzire funcționează eficient și fără probleme. De aceea, trebuie să respecți numaidecât recomandările noastre!
Leave a Comments