Depozitarea peleților reprezintă un detaliu de o importanță crucială pentru toate persoanele care folosesc acest tip de combustibil pentru încălzirea casei. Peleții reprezintă granule mici realizate din materiale bio sau combustibili fosili compactați, care sunt folosiți în mod obișnuit pentru alimentarea centralelor sau termoșemineelor.
Prin urmare, depozitarea corespunzătoare este esențială pentru a te asigura că peleții sunt mereu în stare optimă și mai ales că pot fi utilizați eficient atunci când sunt necesari.
Acesta este motivul pentru care am decis ca în rândurile următoare să oferim mai multe recomandări pentru depozitarea corectă a peleților. Iată care sunt aspectele pe care trebuie să le iei în considerare numaidecât:
Locația și mediul de depozitare
Înainte de toate, atunci când alegi un loc pentru depozitarea peleților trebuie să te asiguri că acesta este uscat, bine ventilat și totodată protejat de ploi, zăpezi și alte elemente care ar putea afecta calitatea lor.
Peleții pot absorbi umezeala din mediul înconjurător, situație în care vor fi pur și simplu distruși, ceea ce înseamnă că nu vor mai putea fi folosiți pentru alimentarea centralei.
De asemenea, ventilația este importantă pentru a preveni acumularea de umiditate și condens. Prin urmare, asigură-te că locul ales pentru depozitarea peleților este bine ventilat.
Recipientele pentru depozitare
Un alt detaliu important pentru o depozitare corectă a peleților este legat de recipientele folosite pentru stocarea acestora.
Alege să folosești containere sau chiar saci speciali pentru depozitarea peleților. În acest fel, peleții vor fi protejați de umezeală.
De asemenea, asigură-te că recipientele folosite pentru stocarea peleților sunt curate și lipsite de substanțe care ar putea afecta calitatea peleților.
Manipularea corectă a peleților
Atunci când muți peleții, ar trebui să faci asta cu multă grijă astfel încât să nu îi rupi și mai ales să nu îi zdrobești. Dacă nu vei fi grijuliu la mutarea lor, eficiența lor în ardere ar putea fi afectată.
De asemenea, în timpul manipulării peleților ar trebui să îi ferești de contactul direct cu apa sau cu umezeala excesivă. În acest fel, peleții nu vor avea de suferit.
Monitorizarea și întreținerea
În final, va trebui să te asiguri că monitorizezi în mod constant peleții dar și că te ocupi de întreținerea spațiului în care aceștia sunt depozitați. Inspectează periodic peleții pentru a te asigura că nu există semne de umiditate sau deteriorare.
De asemenea, va trebui să menții zona de depozitare curată și bine întreținută iar astfel vei preveni contaminarea sau deteriorarea peleților.
Aplică toate aceste recomandări din rândurile de mai sus iar astfel vei reuși să păstrezi peleții în cele mai bune condiții până la următoarea perioadă de încălzire. De asemenea, dacă ai nevoie de o centrală eficientă, care să ardă performant și economic peleții, nu mai încape îndoială în legătură cu faptul că ai nevoie de o centrală Kenda. Alege să o comanzi din oferta magazinului nostru și va fi cea mai bună decizie a acestui an.