fbpx

Structură cazan peleti - Pellet 30

Pellet 30

14.000 lei 12.000 lei

Descrierea funcționării cazanului de tip PELLET 30

Cazanul funcționează pe sistem de vid.

Ventilatorul este instalat in partea din spate a cazanului la ieșirea colectorului de fum, unde creează un vid corespunzător.

Arderea combustibilului – a peletilor se face într-un cuptor, respectiv arzător, unde la amestecarea corectă de aer primar și secundar ia naștere arderea optimă a peletilor. Gazele de ardere se deplasează vertical în amonte de camera de ardere și apoi trec prin schimbătorul de caldura tubular, unde , răcite în mod corect, părăsesc partea interioară a cazanului.

In partea din spate a cazanului este montat buncarul de peleti pe care îl umplem cu până la 180 kg de peleti. Dozarea peletilor se face prin căderea liberă în spațiul de ardere al arzătorului. Acest lucru împiedică revenirea focului în buncar, respectiv camera de depozitare. Produsul secundar al arderii este cenușa, care este colectată în partea inferioară a arzatorului. Curățarea cenușii trebuie să se facă de 1-2 ori pe săptămână.

Automatizarea cazanului oferă reglare electronică în 5 trepte, care asigură aprinderea automată a combustibilului – peletilor, setarea temperaturii de funcționare și controlul temperaturii de ieșire a gazelor de evacuare.

Descrierea cazanului

1.Rezervor integrat pentru peleți
Buncărul de peleți integrat utilizează tot spațiul gol disponibil, atingând un volum de stocare suficient pentru 180 kg de peleti; acest lucru este suficient, în medie, pentru mai mult de o săptămână de încălzire continuă
2.Microprocesorul de control al cazanelor Pellet 30 dispune de un sistem de control al cazanelor conceput de echipa de dezvoltare Waltis bazat pe o experiență de 30 de ani. Valorile principale ale filosofiei de dezvoltare a sistemului de control al cazanului sunt abilitatea centralei de a se adapta automat la diferite condiții din întreaga lume , funcționarea automată și ușurința extraordinară de utilizare. Funcționarea cazanului este complet automată și se adaptează la cerințele de încălzire pentru fiecare spatiu in parte.
3. Grosime material – 5 milimetri
Toate produsele Pellet 30 sunt fabricate utilizând material de 5 milimetri grosime, care reprezintă baza duratei lungi de viață a cazanului.
4.Curățarea semi-automată a schimbătorului de căldură 
Cu o manevră ușoară a manetei ridicăm și coborâm 40 de turbionatoare, care curăță pereții schimbătorului de căldură . Suntem obligați să efectuăm această acțiune cel putin o dată pe săptămână, luând doar câteva secunde din timpul nostru, spre deosebire de curățarea cazanelor clasice, unde procesul durează de obicei câteva ore.

SPECIFICAȚII TEHNICE - DIMENSIUNI

specificatii tehnice centrala pellet 30

SPECIFICATIILE CAZANULUI

Puterea cazanului –  9/30 kW
Randamentul cazanului – 94,5/92 %
Masa cazanului –  238Kg
Volumul apei în cazan – 74l
Cantitatea maximă de peleti in buncar – 180 Kg
Presiune maximă de funcționare – 2 bari
Temperatura maximă a apei – 80 °C
Temperatură minimă a apei –  50 °C
Consumul de peleti – 1,6 până la 6,2 kg/h

CONEXIUNILE CAZANULUI

Conducta tur – 1 tol
Conducta retur –  1 tol
Conducta de umplere  – 3/4 toli
Racordul de fum – Ø100 mm
Tensiunea de conectare a cazanului  – 230V -50 Hz

ALTELE

Tirajul necesar a coșului de evacuare – 10±2 PA
Temperatura gazelor de ardere – 100-190 °C
Presiunea de testare –  4,5 bari
Clasa cazanului –  5 EN303-5:2012
Setarea apei din cazan 70-80 °C
Tipul de combustibil  –  Peleti A1
Flux de gaze arse (sarcinile min și max) – 8-28 kg/h
Consumul de energie electrică (Qmax și Qmin) –  170/140 W
Consumul de Energije (stand-by) – 15 W
Supapa termica de descarcare – Nu este cazul

Ai nevoie de ajutor pentru instalarea centralei Pellet 30?

Call Now Button